Usluge psihoterapije

Preko skajpa

Prva seansa (u trajanju od 45 min) služi da se iznese problem koji želite da rešite i da se upoznate sa procedurom psihoterapije. Tada je pravo vreme da postavite i sva pitanja koja imate u vezi psihoterapije i da se sa potencijalnim psihoterapeutom dogovorite oko budućih termina i načina rada.

Prvu seansu možete zakazati putem mejla, koji možete poslati na sledeću adresu: psihoterapija.online@yahoo.com   Ne zaboravite da napišete vaše ime i prezime, vaš “skype username”, kao i informaciju da li prilikom savetovanja želite da koristite i kameru, ili samo mikrofon. Pošto primimo vaš meil, poslaćemo vam spisak  slobodnih termina. Izaberite termin koji vam najviše odgovara i obavestite nas o tome putem mejla. Naš psiholog će vas pozvati u dogovoreno vreme i o svemu ostalom ćete se s njim dogovoriti tokom prve seanse.

Ako nikada do sada niste koristili skajp (“SKYPE”), ovaj program možete lako skinuti sa Interneta sa ove adrese. Da biste ga koristili tokom razgovora sa psihologom, porebno je da imate dovoljno brz Internet jer u suprotnom može doći do različitih smetnji i prekida tokom razgovora. Sva dodatna pitanja u vezi ovakvog načina komunikacije, možete nam postaviti putem mejla.

Plaćanje savetovanja putem Skajpa:

  1. Cena jedne seanse je 2500 din. O načinu plaćanja dogovorićemo se prilikom ugovaranja termina. Način plaćanja možemo prilagoditi vašim potrebama.
  2. Poslaćemo vam sve potrebne informacije kako bi ste mogli da izvršite uplatu preko Postneta ili na naš Paypal račun
  3. Kada dobijemo potvrdu da je vaša uplata obavljena, mejlom ćemo vam poslati informaciju o slobodnim terminima za psihoterapiju ili savetovanje. Pošto odaberete terminkoji vam odgovara, javite nam se mejlom, mi ćemo vam potvrditi termin i pozvati vas u dogovoreno vreme.

U slučaju da želite da naknadno pomerite ili otkažete zakazani termin, učinite to bar dan ranije, u suprotnom će vam se računati kao da ste taj termin iskoristili.

 

Psihoterapija putem mejla

Ukoliko vam više odgovara ovakav način komunikacije, naši terapeuti će vam rado izaći u susret. Napišite nam pismo o svemu što smatrate važnim, potrudite se da problem izložite što jasnije, i pošaljite nam tekst na našu imejl adresu  psihoterapija.online@yahoo.com   Tekst ne bi trebao da premaši dve strane (ako je veličina slova br. 12). Dobićete besplatni odgovor koji će sadržati osnovne sugestije o razrešenju problema koji ste izneli, uz predlog o eventualnoj daljoj proceduri psihoterapijskog tretmana, kao i informačije o načinu plaćanja psihoterapijskih usluga.

 

Psihoterapija uživo

( u neposrednom kontaktu sa terapeutom)

Ukoliko želite  i ako  je to izvodljivo (ukoliko ne stanujete predaleko, ili vam nije problem da doputujete u Novi Sad), možete ugovoriti i lični kontakt sa terapeutom. Cena psihoterapije je u tom slučaju ista kao i kod ostalih vidova komunikacije sa terapeutom. Za porodičnu psihoterapiju, ili partnersku (gde je poželjno prisustvo oba partnera), ovakav vid psihoterapije je primereniji od prethodnih oblika.

 

Predosti psihoterapije preko interneta

Prednosti ovakvog korišćenja psihoterapije ili psihološkog savetovanja su sledeće:

• Klijentima je pomoć dostupna bez obzira na geografsku udaljenost psihoterapeuta. Na ovaj način i oni koji žive u najudaljenijim mestima mogu da dobiju visokospecijalizovanu stručnu pomoć, bez potrebe da putuju i dolaze u direktan kontakt sa terapeutom;

• omogućuje pružanje usluga i onim klijentima koji su nepokretni, vezani za krevet;

• obezbeđuje veću poverljivost, budući da klijenti, ukoliko ne žele,  ne moraju terapeutu da otkriju svoj identitet;

• štedi klijentima novac i vreme, a omogućava i veću udobnost (ne morate putovati da bi se uživo videli sa terapeutom, već možete);

• omogućuje da klijenti dobiju pomoć u momentu kada im je ona najpotrebnija;

• ukoliko se komunikacija odvija oflajn, putem mejla, terapeut je u mogućnosti da se bolje pripremi za odgovore na postavljena pitanja, čime se povećava kvalitet psihoterapijske usluge.